Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Melissant

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Melissant maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Melissant.
 • Dit kan leiden tot situaties als apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MelissantWerkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3248
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Melissant

Ben jij ook klaar met een droge huid of glascorrosie? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Melissant wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Melissant?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Melissant. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Melissant heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Melissant

De waterhardheid van het leidingwater in Melissant is 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-melissant-3248

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Halutec SensorSoft
 • Ecowater Galaxy VDR20

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Melissant verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Melissant.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot zo’n €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten bij €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €1925 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Melissant.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en kosteloos monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektrische waterontharderC.a. €960
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €110 op jaarbasis
InstallatieVanaf €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Melissant?
De waterhardheid in Melissant is doorgaans 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is om en nabij de 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Zoals verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Melissant.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie