Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baarland

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Baarland zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina tref je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Baarland.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als apparaten die slecht werken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €290 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid BaarlandFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4435
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Baarland

Wil jij ook af van een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Borsele werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Baarland gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Baarland?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Baarland. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Baarland heeft een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld lager energieverbruik, fris kraanwater en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Baarland

De waterhardheid van het water in Baarland is 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baarland-4435

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Watercompany Ultrasoft 17
 • Watergenius Blue Line Basic
 • North Star 40ED
 • AEG 26 L

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baarland voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €750.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Baarland.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor magnetische ontharders tot zo’n €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in dergelijke installaties starten bij €700 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2075 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Baarland.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel monteurs, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €160
Mechanische waterontharderVanaf €740
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1180
Zouttabletten€50 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €115 per 12 maanden
MontageV.a €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Baarland?
De hardheid van het leidingwater in Baarland is ongeveer 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen a.d.h.v. de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Baarland.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, niet langer last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie