Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Borssele

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. De beste waterontharder in Borssele resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Borssele.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, een glanzende vaat en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid BorsseleFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Borssele

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Borsele kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Borssele wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Borssele?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Borssele. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Borssele ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld lager stroom- en gasverbruik, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Borssele

De waterhardheid van het drinkwater in Borssele is 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-borssele-4454

Populaire merken en modellen

 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Puricom Stratos UFW15
 • Erie Slimline Eco24

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Borssele reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Borssele.

Reken af met kalk!

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een ontharder variëren nogal. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, het aantal cilinders en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €780, zonder installeren. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Borssele.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en gratis installateurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Mechanische waterontharderCirca €830
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1050
Reinigingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudskostenRond de €125 p/jaar
MontagekostenCirca €275
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Borssele?
De hardheid van het water in Borssele bedraagt 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Borssele.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op bestek en servies, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie