Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lewedorp

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Lewedorp zorgt voor kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je bruikbare info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Lewedorp.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €210 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid LewedorpHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Lewedorp

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een toenemende groep huishoudens plaatsen een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Borsele werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Lewedorp gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lewedorp?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lewedorp. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lewedorp heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Lewedorp

De waterhardheid van het water in Lewedorp bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lewedorp-4456

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Kinetico Kube 15
 • General electric GNOH45KE
 • Judo MultiSoft 2P
 • Waterluxe Duo 12

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lewedorp verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lewedorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1275 en €1750 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Lewedorp.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €140
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1110
Tabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudstarievenC.a. €110 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lewedorp?
De hardheid in Lewedorp is gemiddeld 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd door middel van geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Lewedorp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie