Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Heerenhoek

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in s-Heerenhoek maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in s-Heerenhoek.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid s-HeerenhoekZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen s-Heerenhoek

Wil je definitief afrekenen met apparaten die slecht werken of te veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lagere energierekening. In de gemeente Borsele vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in s-Heerenhoek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goede verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in s-Heerenhoek?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in s-Heerenhoek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor zacht en fris water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • s-Heerenhoek ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in s-Heerenhoek

De waterhardheid van het drinkwater in s-Heerenhoek bedraagt circa 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-s-heerenhoek-4453

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Bayard Tenera 18
 • Puricom Stratos UFW25
 • Lubron Softstar Classic
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in s-Heerenhoek reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €925.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in s-Heerenhoek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €60 voor magnetische ontharders tot wel €1975 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontharders lopen op vanaf €810 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €1700 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in s-Heerenhoek.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en direct modellen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €830
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Regeneratiezout€15 voor 25 kilo
OnderhoudRond de €105 p/jaar
PlaatsingskostenVanaf €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in s-Heerenhoek?
De hardheid van het leidingwater in s-Heerenhoek bedraagt 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere stookkosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in s-Heerenhoek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie