Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ovezande

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Ovezande heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl tref je nuttige informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Ovezande.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld irritaties aan de huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €300 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OvezandeHoe werkt het?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4441
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ovezande

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de Nederlanders bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Borsele kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ovezande gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Ovezande?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ovezande. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ovezande heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ovezande

De waterhardheid van het drinkwater in Ovezande bedraagt ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ovezande-4441

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Judo Biosoft-C
 • Halutec Domus DPS 600
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • BWT AQA life
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ovezande verklein je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ovezande.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2225 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €850, zonder installeren. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ovezande.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijker en check de huidige tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €770
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1160
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €155 op jaarbasis
MontagekostenV.a €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Ovezande?
De hardheid van het leidingwater in Ovezande is gemiddeld 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Ovezande.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie