Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nisse

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nisse leidt tot kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Nisse.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €200 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid NisseHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4443
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Nisse

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een groeiend aantal huishoudens kiezen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Borsele werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Nisse heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nisse?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nisse. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nisse kent een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Nisse

De waterhardheid van het water in Nisse bedraagt circa 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nisse-4443

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Judo Quicksoft Duo
 • SuperSoft SuperSoft
 • Watercompany Softflow 15
 • Kinetico Premier Compact HE
 • Boshuis Duolux plus 150

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nisse verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €750.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nisse.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €120 voor magnetische ontharders tot meer dan €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €810 (zonder installatiewerk). Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1600 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Nisse.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Waterontharder (elektronisch)V.a €1070
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenRond de €125 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €200
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Nisse?
De hardheid van het kraanwater in Nisse is ongeveer 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is ongeveer 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nisse.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie