Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veere

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Veere leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier check je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Veere.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als aanslag op servies en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid VeereTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4351
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26700 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Veere

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Veere zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Veere heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Veere?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Veere. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een lager energieverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Veere ontvangt een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Veere

De waterhardheid van het drinkwater in Veere bedraagt circa 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-veere-4351

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco17
 • Euro Combi compact 14
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Euro Twin 14
 • Aquatechnic Ultrasoft 6

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Veere verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €820.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Veere.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van deze systemen lopen op vanaf €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1575 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Veere.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €120 per 12 maanden
MontagekostenRond de €260
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Veere?
De hardheid in Veere is plus minus 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Veere.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie