Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Heer Abtskerke

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in s-Heer Abtskerke leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in s-Heer Abtskerke.
 • Dit is de oorsprong van onder andere kalkstrepen op ramen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €210 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid s-Heer AbtskerkeZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4444
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen s-Heer Abtskerke

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de omgeving van de gemeente Borsele opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in s-Heer Abtskerke wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in s-Heer Abtskerke?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in s-Heer Abtskerke. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • s-Heer Abtskerke zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in s-Heer Abtskerke

De waterhardheid van het water in s-Heer Abtskerke ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-heer-abtskerke-4444

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Judo Quicksoft Uno
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Kinetico Mini KB
 • Erie Softline Eco30
 • Calex Calex 15L

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in s-Heer Abtskerke reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in s-Heer Abtskerke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1400 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €690, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1350 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in s-Heer Abtskerke.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderRond de €860
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1000
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €150 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in s-Heer Abtskerke?
De hardheid van het water in s-Heer Abtskerke komt uit op ong. 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in s-Heer Abtskerke.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie