Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ellewoutsdijk

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, smerig water of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Ellewoutsdijk resulteert in kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website check je uitgebreide informatie aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Ellewoutsdijk.
 • Dit is de oorsprong van onder andere veel schoonmaken en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid EllewoutsdijkWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4437
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Ellewoutsdijk

Zit jij thuis ook met droge haren na een douchebeurt en veel schoonmaakproducten nodig? Een groot deel van de Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Borsele zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Ellewoutsdijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ellewoutsdijk?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ellewoutsdijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel smaakvol water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ellewoutsdijk heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Ellewoutsdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Ellewoutsdijk is ongeveer 6.38 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ellewoutsdijk-4437

Vaak geplaatste ontharders

 • Hydrotense Seduction 22
 • Delta Domela
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Remon Waterontharders Kupa XL

Hoe werkt de waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ellewoutsdijk reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ellewoutsdijk.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van deze systemen starten vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1175 en €2075 incl. installatie. In de tabel hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Ellewoutsdijk.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis experts, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €90
Waterontharder (mechanisch)C.a. €820
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €940
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €125 op jaarbasis
InstallatiekostenVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ellewoutsdijk?
De waterhardheid in Ellewoutsdijk is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je met name een waterontharder neemt voor het comfort. Zoals comfortabel douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ellewoutsdijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, betere smaak van water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie