Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Gravenpolder

Heb je in huis last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in s-Gravenpolder heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je bruikbare info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in s-Gravenpolder.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €210 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid s-GravenpolderZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4431
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen s-Gravenpolder

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen of extra zeep en shampoo nodig? Flink wat huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, een zachte huid en een gunstig energieverbruik. In de buurt van de gemeente Borsele opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in s-Gravenpolder heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in s-Gravenpolder?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in s-Gravenpolder. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • s-Gravenpolder heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in s-Gravenpolder

De waterhardheid van het leidingwater in s-Gravenpolder bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-s-gravenpolder-4431

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Detandt-Simon Primo 20
 • North Star 14UD
 • Lubron Easysoft 750 SXT2
 • Delta Ontario duplex

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in s-Gravenpolder reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een lage prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in s-Gravenpolder.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €70 voor een magnetische ontharder tot wel €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van deze systemen zijn zo’n €840, zonder installeren. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1900 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in s-Gravenpolder.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten specialisten, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €650
Elektrische waterontharderBegint bij €1000
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 per 12 maanden
MontageCirca €160
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in s-Gravenpolder?
De hardheid van het leidingwater in s-Gravenpolder ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is grofweg 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen door middel van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in s-Gravenpolder.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie