Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoedekenskerke

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Hoedekenskerke maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Hoedekenskerke.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €265 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid HoedekenskerkeHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4433
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Hoedekenskerke

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of koffie of thee dat bitter smaakt? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Borsele kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Hoedekenskerke gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Hoedekenskerke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Hoedekenskerke. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hoedekenskerke zit met een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur die langer meegaat, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Hoedekenskerke

De waterhardheid van het drinkwater in Hoedekenskerke is 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-hoedekenskerke-4433

Bekende modellen en merken

 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Waterboss 900
 • North Star 22UD
 • North Star 17UD

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hoedekenskerke voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hoedekenskerke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen starten bij €790, zonder installeren. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €1775 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hoedekenskerke.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €125
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderV.a €980
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €105 op jaarbasis
MontageRond de €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hoedekenskerke?
De hardheid in Hoedekenskerke is grofweg 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoedekenskerke.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie