Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kwadendamme

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of huidirritaties? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Kwadendamme heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Kwadendamme.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere aanslag op servies en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KwadendammeHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4434
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Kwadendamme

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid of kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de mensen kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Borsele werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Kwadendamme wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kwadendamme?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kwadendamme. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kwadendamme kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Kwadendamme

De waterhardheid van het leidingwater in Kwadendamme bedraagt ongeveer 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-kwadendamme-4434

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Hydrotense Seduction 8
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • General electric GE-26HI

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. GE) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kwadendamme verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kwadendamme.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers zijn zo’n €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1100 en €1825 incl. installatie. In het volgende schema bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Kwadendamme.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en zonder kosten specialisten, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €50
Mechanische waterontharderRond de €670
Waterontharder (elektronisch)Circa €1170
Zout€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €130 per jaar
MontagekostenBegint bij €160
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Kwadendamme?
De hardheid van het water in Kwadendamme is plus minus 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is grofweg 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kwadendamme.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energierekening, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie