Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driewegen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Driewegen heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Driewegen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalkaanslag en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €295 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DriewegenHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4438
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Driewegen

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen en/of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Borsele werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Driewegen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Driewegen?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Driewegen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Driewegen kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld gunstig energieverbruik, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Driewegen

De waterhardheid van het leidingwater in Driewegen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-driewegen-4438

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Century CWS 100V/UF
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Driewegen verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Driewegen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1900 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Driewegen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €65
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Zouttabletten€45 per 100 kg
OnderhoudskostenVanaf €140 per 12 maanden
PlaatsingskostenC.a. €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Driewegen?
De hardheid van het kraanwater in Driewegen ligt op 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Driewegen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie