Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middelburg

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Middelburg heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina tref je praktische informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Middelburg.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €275 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MiddelburgFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4334
Gem. Gasverbruik M31190 M3
Gem. Stroomverbruik kWh23900 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Middelburg

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Middelburg opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Middelburg wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Middelburg?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Middelburg. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Middelburg zit met een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Middelburg

De waterhardheid van het leidingwater in Middelburg is om en nabij de 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-middelburg-4334

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Erie Slimline Eco14
 • Bayard Tenera 18
 • Euro Twin 20
 • Euro Twin 25
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Middelburg reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €875.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Middelburg.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €1950 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Middelburg.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €65
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Elektrische waterontharderC.a. €1130
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €150 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Middelburg?
De hardheid van het leidingwater in Middelburg is grofweg 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Middelburg.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie