Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vlissingen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Vlissingen heeft als doel kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Vlissingen.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals aanslag op servies en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VlissingenWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4384
Gem. Gasverbruik M31110 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22900 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Vlissingen

Heb je last van verstopte leidingen en/of kalkaanslag op douchekop? Veel huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Vlissingen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vlissingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vlissingen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Vlissingen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Vlissingen heeft een waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Vlissingen

De waterhardheid van het water in Vlissingen is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vlissingen-4384

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Erie Slimline Eco24
 • Hydrotense Seduction 8
 • Delta Mosela
 • Waterboss Microboss CMB410n
 • Hydrotense Seduction 22

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlissingen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vlissingen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1850 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1775 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Vlissingen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten specialisten, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €730
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €960
Reinigingszout€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €80 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Vlissingen?
De waterhardheid in Vlissingen is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vlissingen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie