Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heinkenszand

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Heinkenszand maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Heinkenszand.
 • Hierdoor ontstaan onder andere eczeem klachten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid HeinkenszandWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Gem. Gasverbruik M31390 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27600 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Heinkenszand

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en fris water en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Borsele opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Heinkenszand hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Heinkenszand?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Heinkenszand. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Heinkenszand ontvangt een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Heinkenszand

De waterhardheid van het drinkwater in Heinkenszand bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-heinkenszand-4451

Veel gekozen merken

 • Judo Quicksoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • Puricom Stratos HE25
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heinkenszand voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Heinkenszand.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €730, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2250 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Heinkenszand.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en kosteloos installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €880
Elektronische waterontharderRond de €960
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €80 per jaar
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Heinkenszand?
De hardheid van het leidingwater in Heinkenszand ligt op 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heinkenszand.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie