Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beekdaelen

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Beekdaelen resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Beekdaelen.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeekdaelenWerkingWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Beekdaelen

Wil jij ook af van apparaten die slecht werken en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep mensen lossen dit op met een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Beekdaelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Beekdaelen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beekdaelen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Beekdaelen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beekdaelen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Beekdaelen

De waterhardheid van het drinkwater in Beekdaelen bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-beekdaelen-6365

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Erie Slimline Eco8
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beekdaelen verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beekdaelen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1500 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers starten vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1100 en €2050 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Beekdaelen.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel experts, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €85
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektrische waterontharderC.a. €1080
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €155 p/jaar
InstallatiekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Beekdaelen?
De hardheid van het kraanwater in Beekdaelen ligt op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Beekdaelen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie