Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doenrade

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Doenrade heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Doenrade.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als eczeem klachten en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid DoenradeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6439
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Doenrade

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Beekdaelen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Doenrade gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Doenrade?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Doenrade. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvoller water en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Doenrade kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Doenrade

De waterhardheid van het water in Doenrade is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-doenrade-6439

Vergelijk vakmannen in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Remon Waterontharders Kupa XL
 • Erie Slimline Eco11
 • Boshuis Combilux plus 200

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Doenrade verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Doenrade.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2250 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €750, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1300 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Doenrade.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel vakmannen, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €720
Elektrische waterontharderVanaf €900
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Doenrade?
De waterhardheid in Doenrade komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor verminderde eczeem klachten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. een zachte huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Doenrade.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie