Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schinnen

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Schinnen leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Schinnen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als aanslag op servies en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €230 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid SchinnenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6365
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Schinnen

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkstrepen op glas en lak? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, verminderde eczeem klachten en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Beekdaelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Schinnen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Schinnen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Schinnen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schinnen zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Schinnen

De waterhardheid van het water in Schinnen is 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-schinnen-6365

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Judo Quicksoft Uno
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Euro Twin 25
 • Rainsoft EC4 CAB 30SSV

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Schinnen reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schinnen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot wel €2000 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €830, zonder installeren. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1900 (met montage inbegrepen). In het overzicht hieronder achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Schinnen.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €80
Waterontharder (mechanisch)V.a €850
Elektrische waterontharderVanaf €1000
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €95 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €275
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Schinnen?
De hardheid van het leidingwater in Schinnen schatten we op 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schinnen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie