Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oirsbeek

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Oirsbeek heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Oirsbeek.
 • Dit kan zorgen voor onder andere een witte aanslag op het glaswerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid OirsbeekWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6438
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lagere energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Oirsbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt en extra zeep en shampoo nodig? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Beekdaelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oirsbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oirsbeek?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oirsbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor een lagere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oirsbeek zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Oirsbeek

De waterhardheid van het water in Oirsbeek bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oirsbeek-6438

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Halutec Domus DPS 500
 • Kinetico Kube 6
 • Erie Slimline Eco30

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oirsbeek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oirsbeek.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontharders beginnen bij €680, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1575 en €2200 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel check je de actuele kosten van een waterontharder in Oirsbeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €155
Mechanische waterontharderRond de €650
Elektronische waterontharderCirca €1040
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudV.a €85 (jaarbasis)
InstallatieRond de €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Oirsbeek?
De waterhardheid in Oirsbeek komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oirsbeek.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie