Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Amstenrade

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Amstenrade heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal tref je praktische informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Amstenrade.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per jaar.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid AmstenradeHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6436
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Amstenrade

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of strepen op je ruiten? Een groot deel van de huishoudens kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Beekdaelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Amstenrade hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Waterontkalker informatie.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Amstenrade?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Amstenrade. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Amstenrade ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Amstenrade

De waterhardheid van het water in Amstenrade bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-amstenrade-6436

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Calex Calex 11

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Amstenrade minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Amstenrade.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €50 voor magnetische ontharders tot meer dan €2000 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters starten bij €700, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €2225 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Amstenrade.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Zo kan men eenvoudig en kosteloos installatiebedrijven, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Elektrische waterontharderBegint bij €1080
Reinigingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €85 per jaar
InstallatiekostenBegint bij €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Amstenrade?
De hardheid in Amstenrade is ongeveer 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen structureel lagere energiekosten en geen strepen meer op glas en lak.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Amstenrade.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van droge huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie