Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nuth

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Nuth heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Nuth.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €335 op jaarbasis.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NuthTechnische uitleg werkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6361
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nuth

Heb je last van rendementsverlies van verwarming en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer Nederlanders plaatsen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Beekdaelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Nuth wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nuth?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nuth. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en fris water en zijdezachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nuth zit met een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Nuth

De waterhardheid van het water in Nuth is ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-nuth-6361

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Century CWS 100V/UF
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Waterluxe Combi 25
 • North Star 25ED

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nuth voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €810.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nuth.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder variëren nogal. Van €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €800, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €2175 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Nuth.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €100
Mechanische waterontharderVanaf €660
Waterontharder (elektronisch)C.a. €930
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudV.a €155 per beurt
MontageRond de €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Nuth?
De hardheid in Nuth is doorgaans 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt rond de 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nuth.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie