Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Meerssen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Meerssen leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website vind je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Meerssen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als strepen op je ruiten en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €230 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid MeerssenFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6231
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Meerssen

Zit jij in de woning ook met situaties als een droge huid en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer Nederlanders installeren een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Meerssen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Meerssen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Meerssen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Meerssen. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Meerssen heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Meerssen

De waterhardheid van het water in Meerssen bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-meerssen-6231

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Premier Maxi
 • Kinetico Kube 15
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Euro Combi compact 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Meerssen minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Meerssen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor magnetische ontharders tot een slordige €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers beginnen bij €810, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Meerssen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en vandaag nog experts, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1150
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €115 per jaar
MontagekostenCirca €220
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Meerssen?
De waterhardheid in Meerssen bedraagt 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meerssen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie