Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bingelrade

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Bingelrade resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Bingelrade.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals bittere thee en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €265 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BingelradeZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6456
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Bingelrade

Heb jij genoeg van een erg droge huid of hoog shampoo/zeepverbruik? Veel Nederlanders plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Beekdaelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Bingelrade wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bingelrade?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Bingelrade. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvoller water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Bingelrade ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bingelrade

De waterhardheid van het leidingwater in Bingelrade is 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bingelrade-6456

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Delta Tibera

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bingelrade verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bingelrade.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €1400 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders starten bij €760 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1900 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in Bingelrade.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan men zonder problemen en zonder kosten experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Mechanische waterontharderRond de €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €910
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €220
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Bingelrade?
De hardheid van het leidingwater in Bingelrade is om en nabij de 7.34 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is doorgaans 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. prettige douchebeurt, smaakvoller water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bingelrade.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie