Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sweikhuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Sweikhuizen leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Sweikhuizen.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €345 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid SweikhuizenFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6174
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Sweikhuizen

Ben jij ook klaar met een onnodig hoge energierekening en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Beekdaelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Sweikhuizen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sweikhuizen?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Sweikhuizen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Sweikhuizen heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sweikhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Sweikhuizen ligt op ong. 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sweikhuizen-6174

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • North Star 11UD
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • 038waterontharder Compact 10
 • North Star 20ED
 • Watergenius HWS 1500

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sweikhuizen reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Sweikhuizen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters beginnen bij €790 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1425 en €1875 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Sweikhuizen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €100
Mechanische waterontharderC.a. €820
Elektrische waterontharderBegint bij €1190
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €85 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €225
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Sweikhuizen?
De hardheid van het water in Sweikhuizen komt uit op ong. 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sweikhuizen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie