Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vaals

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Vaals heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten check je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Vaals.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld droog haar na het douchen en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid VaalsHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteVaals
Postcode6291
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vaals

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een toenemende groep mensen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Vaals opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Vaals gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Aanbieding waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Vaals?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Vaals. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en je kleding blijft langer mooi. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Vaals kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Vaals

De waterhardheid van het water in Vaals bedraagt circa 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vaals-6291

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 450 Classic
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Mooiwater Medium+
 • Lubron Proline SXT2

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vaals verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vaals.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €740 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1650 en €2000 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Vaals.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en vandaag nog monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €650
Elektrische waterontharderRond de €940
Onthardingstabletten€50 per 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €160 per beurt
InstallatieC.a. €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Vaals?
De hardheid van het water in Vaals komt uit op ong. 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Zoals verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Vaals.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lager energieverbruik, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie