Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Gulpen-Wittem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Gulpen-Wittem heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Gulpen-Wittem.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in apparatuur die langer meegaat, lekkerdere koffie en thee en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Gulpen-WittemHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6271
Gem. Gasverbruik M31640 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Gulpen-Wittem

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en hoog shampoo/zeepverbruik? Een toenemende groep woningeigenaren kiezen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Gulpen-Wittem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Gulpen-Wittem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Professionele waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Gulpen-Wittem?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Gulpen-Wittem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Gulpen-Wittem heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Uit de test: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Gulpen-Wittem

De waterhardheid van het drinkwater in Gulpen-Wittem bedraagt ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-gulpen-wittem-6271

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Sumo 2
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 25
 • Bayard Minima
 • Amysoft C-100
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Gulpen-Wittem reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Gulpen-Wittem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €810, zonder installeren. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1375 en €2150 incl. installatie. In het volgende schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Gulpen-Wittem.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en direct monteurs, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €1010
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudscontractV.a €155 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €180
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Gulpen-Wittem?
De waterhardheid in Gulpen-Wittem is circa 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is om en nabij de 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Gulpen-Wittem.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie