Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schinveld

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Schinveld leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Schinveld.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als bittere thee koffie en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €275 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid SchinveldHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6451
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Schinveld

Heb jij genoeg van huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, besparen op schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Beekdaelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Schinveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schinveld?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Schinveld. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en zijdezachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Schinveld heeft een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Schinveld

De waterhardheid van het water in Schinveld is om en nabij de 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schinveld-6451

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Kinetico Essential
 • Mooiwater Compact
 • Erie Maxima Eco15

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schinveld minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een periode raakt de hars verzadigd. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Schinveld.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €95 voor een magnetische ontharder tot wel €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €700 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1250 en €1725 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Schinveld.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel merken, soorten waterverzachters en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Mechanische waterontharderC.a. €710
Waterontharder (elektronisch)Rond de €900
Onthardingstabletten€30 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €95 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €275
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Schinveld?
De hardheid van het kraanwater in Schinveld is om en nabij de 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schinveld.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie