Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Merkelbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Merkelbeek maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs lees je praktische info over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Merkelbeek.
 • Hierdoor ontstaan situaties als veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MerkelbeekHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6447
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Merkelbeek

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Beekdaelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Merkelbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Merkelbeek?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Merkelbeek. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Merkelbeek kent een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Merkelbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Merkelbeek bedraagt circa 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-merkelbeek-6447

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Halutec Domus DPS 600
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Puricom Stratos HE15

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Merkelbeek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Merkelbeek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €760, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1950 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Merkelbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Mechanische waterontharderV.a €740
Waterontharder (elektrisch)V.a €920
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudskostenV.a €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Merkelbeek?
De waterhardheid in Merkelbeek is doorgaans 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Merkelbeek.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie