Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wijnandsrade

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterontharder in Wijnandsrade resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Wijnandsrade.
 • Dit kan leiden tot problemen als koffie thee dat bitter smaakt en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €275 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WijnandsradeFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6363
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wijnandsrade

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid of strepen op je ruiten? Veel Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je hebt minder wasmiddelen nodig, textiel slijt minder snel en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Beekdaelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Wijnandsrade hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wijnandsrade?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wijnandsrade. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wijnandsrade heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wijnandsrade

De waterhardheid van het leidingwater in Wijnandsrade is om en nabij de 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-wijnandsrade-6363

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • North Star 9UD
 • Erie IQsoft Eco18
 • Erie Slimline Eco14
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wijnandsrade reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wijnandsrade.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €790, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1550 en €2250 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Wijnandsrade.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Mechanische waterontharderRond de €830
Elektronische waterontharderBegint bij €1150
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per jaar
MontageRond de €240
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Wijnandsrade?
De hardheid van het kraanwater in Wijnandsrade ligt op 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wijnandsrade.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie