Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Valkenburg aan de Geul

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Valkenburg aan de Geul zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Valkenburg aan de Geul.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €280 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid Valkenburg aan de GeulHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Postcode6342
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29100 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Valkenburg aan de Geul

Wil jij ook af van droog haar na het douchen en/of eindeloos schoonmaken? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je hebt minder wasmiddelen nodig, zacht en fris water en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Valkenburg aan de Geul vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Valkenburg aan de Geul wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Valkenburg aan de Geul?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Valkenburg aan de Geul. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Valkenburg aan de Geul kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, verminderde eczeem klachtenen het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Valkenburg aan de Geul

De waterhardheid van het leidingwater in Valkenburg aan de Geul bedraagt circa 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-valkenburg-aan-de-geul-6342

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Lubron Easysoft 450 SXT2
 • 038waterontharder Compact 14
 • Euro Combi compact 25
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Ecowater ESM 42

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Valkenburg aan de Geul verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Valkenburg aan de Geul.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €75 voor magnetische ontharders tot meer dan €2250 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €700 (zonder installatiewerk). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1125 en €1725 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Valkenburg aan de Geul.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderC.a. €1100
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €135 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €150
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Valkenburg aan de Geul?
De hardheid in Valkenburg aan de Geul is plus minus 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Valkenburg aan de Geul.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie