Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Schimmert

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op de ramen, vies water of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Schimmert leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website tref je waardevolle informatie met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Schimmert.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als glascorrosie en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per jaar.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid SchimmertWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6333
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Schimmert

Heb je last van dichtslibbende waterleidingen en strepen op de ramen? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, textiel slijt minder snel en lagere stookkosten. In de gemeente Beekdaelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Schimmert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schimmert?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Schimmert. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Schimmert ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Schimmert

De waterhardheid van het water in Schimmert bedraagt ongeveer 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-schimmert-6333

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Watergenius Blue Line Max
 • Watergenius HWS 1500
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Judo Quicksoft Duo
 • Atag Descale 15

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Schimmert reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schimmert.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen beginnen bij €670 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1600 en €2225 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Schimmert.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en zonder kosten installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudV.a €125 per beurt
MontagekostenRond de €275
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Schimmert?
De hardheid van het water in Schimmert is grofweg 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg bedraagt 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere stookkosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Schimmert.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie