Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eijsden-Margraten

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Eijsden-Margraten resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je bruikbare informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Eijsden-Margraten.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €325 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Eijsden-MargratenHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteEijsden-Margraten
Postcode6252
Gem. Gasverbruik M31760 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32900 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Eijsden-Margraten

Zit jij in de woning ook met situaties als droog haar na het douchen of kalkaanslag op douchekop? Een groot deel van de Hollanders en Belgen bestellen een innovatieve waterontharder. Een dergelijke installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de gemeente Eijsden-Margraten zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Eijsden-Margraten wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eijsden-Margraten?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Eijsden-Margraten. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Eijsden-Margraten ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Eijsden-Margraten

De waterhardheid van het leidingwater in Eijsden-Margraten bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-eijsden-margraten-6252

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Sumo 1
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Hydrotense Seduction 16
 • Digisoft DS-1200 HE

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Eijsden-Margraten reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Eijsden-Margraten.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €105 voor magnetische ontharders tot zo’n €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten vanaf €690, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1425 en €2025 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Eijsden-Margraten.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog merken, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €810
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1040
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractCirca €120 per beurt
MontagekostenV.a €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Eijsden-Margraten?
De hardheid van het kraanwater in Eijsden-Margraten is plus minus 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld via zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Eijsden-Margraten.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid, niet langer last van kalkaanslag, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie