Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jabeek

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Jabeek leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Jabeek.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid JabeekZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6454
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Jabeek

Wil jij ook af van verstopte leidingen of minder lekker water uit de kraan? Veel mensen nemen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de gemeente Beekdaelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Jabeek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Zuinigste ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Jabeek?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Jabeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Jabeek kent een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Jabeek

De waterhardheid van het leidingwater in Jabeek is 7.34 dH. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-jabeek-6454

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Kinetico Ergo 18
 • Delta Isera
 • Kinetico Ergo 9
 • North Star 11UD

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Jabeek verklein je de dH waarde van 7.34 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Jabeek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterverzachters lopen op vanaf €680, zonder installeren. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €2250 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Jabeek.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €115
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Elektronische waterontharderCirca €1200
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudBegint bij €125 p/jaar
MontageC.a. €190
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Jabeek?
De hardheid van het water in Jabeek komt uit op ong. 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Jabeek.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie