Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Puth

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Puth maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je handige info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Puth.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid PuthZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeekdaelen
Postcode6155
Gem. Gasverbruik M31450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Puth

Heb je in huis last van droog haar na het douchen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Nederlanders kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Beekdaelen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Puth gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Zuinigste verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Puth?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Puth. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Puth heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Puth

De waterhardheid van het drinkwater in Puth is 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-puth-6155

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • North Star Okosoft 35
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Kinetico 2020C HE
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Watertotaal Euro Twin 10

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Galaxy) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Puth verklein je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Puth.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Buiten deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €740, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €2025 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Puth.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel experts, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Mechanische waterontharderVanaf €870
Elektronische waterontharderC.a. €980
Onthardingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudV.a €125 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Puth?
De hardheid van het water in Puth is grofweg 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Puth.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie