Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zwalm

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Zwalm heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Zwalm.
 • Dit kan zorgen voor situaties als eczeem klachten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid ZwalmHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M33.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zwalm

Ben jij ook klaar met een droge huid en/of bittere thee en koffie? Veel woningeigenaren installeren een slimme waterontkalker. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Zwalm werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterverzachter in Zwalm gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Zwalm?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zwalm. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zwalm heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. kalkvrije leidingen, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zwalm

De waterhardheid van het drinkwater in Zwalm is ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zwalm-9630

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • AEG 18 L
 • Culligan Medallist 915
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Judo Quicksoft Duo

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zwalm reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zwalm.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders beginnen bij €720, excl. installatie. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1175 en €1850 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Zwalm.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Rond de €830
Waterontharder (elektrisch)Circa €1180
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €140 per jaar
MontagekostenV.a €180
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Zwalm?
De hardheid van het water in Zwalm ligt op 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zwalm.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie