Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Denijs-Boekel

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterverzachter in Sint-Denijs-Boekel leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal lees je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Denijs-Boekel.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Denijs-BoekelFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Denijs-Boekel

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of glascorrosie? Een groot deel van de Belgen lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Zwalm kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterverzachter in Sint-Denijs-Boekel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Sint-Denijs-Boekel?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Sint-Denijs-Boekel. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Sint-Denijs-Boekel heeft een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sint-Denijs-Boekel

De waterhardheid van het drinkwater in Sint-Denijs-Boekel is 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-denijs-boekel-9630

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Sint-Denijs-Boekel reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint-Denijs-Boekel.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen starten bij €770, zonder installeren. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1125 en €1775 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Denijs-Boekel.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij makkelijk en snel vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektrisch)Rond de €990
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €130 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €260
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Denijs-Boekel?
De waterhardheid in Sint-Denijs-Boekel is grofweg 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is cruciaal zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Denijs-Boekel.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager energieverbruik, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie