Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Maria-Latem

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Maria-Latem leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je belangrijke info over diverse types waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Maria-Latem.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaken en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €295 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Sint-Maria-LatemHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Sint-Maria-Latem

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer Vlamingen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, textiel slijt minder snel en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Zwalm opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Sint-Maria-Latem was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Maria-Latem?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Sint-Maria-Latem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Sint-Maria-Latem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Sint-Maria-Latem

De waterhardheid van het leidingwater in Sint-Maria-Latem bedraagt ongeveer 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-maria-latem-9630

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Sint-Maria-Latem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Maria-Latem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €2150 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontharders starten bij €840, zonder installeren. Een goede installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €1900 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Sint-Maria-Latem.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe snel installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Mechanische waterontharderV.a €710
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €960
Reinigingszout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 per jaar
PlaatsingRond de €225
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Sint-Maria-Latem?
De hardheid in Sint-Maria-Latem ligt rond de 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor lagere stookkosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. comfortabel douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint-Maria-Latem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie