Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Blasius-Boekel

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Sint-Blasius-Boekel resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie over de waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Blasius-Boekel.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €275 per 12 maanden.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid Sint-Blasius-BoekelZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Sint-Blasius-Boekel

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel of bittere smakende thee? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Zwalm vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Sint-Blasius-Boekel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Sint-Blasius-Boekel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Sint-Blasius-Boekel. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint-Blasius-Boekel zit met een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Blasius-Boekel

De waterhardheid van het water in Sint-Blasius-Boekel is om en nabij de 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-blasius-boekel-9630

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Delta Onega duplex
 • Atag Descale 30
 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • Lubron Softstar SXT2

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Blasius-Boekel reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sint-Blasius-Boekel.

Reken af met kalk!

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €110 voor een magnetische ontharder tot wel €1550 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €720 (montage niet inbegrepen). Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1625 en €1875 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Sint-Blasius-Boekel.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en gratis modellen, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €155
Mechanische waterontharderVanaf €880
Elektronische waterontharderCirca €1100
Tabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 per jaar
InstallatiekostenC.a. €225
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Sint-Blasius-Boekel?
De hardheid in Sint-Blasius-Boekel is circa 19,60 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen is om en nabij de 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sint-Blasius-Boekel.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie