Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beerlegem

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Beerlegem resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze website check je handige informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Beerlegem.
 • Dit kan zorgen voor situaties als minder lekker water en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €335 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BeerlegemHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Beerlegem

Heb je in huis last van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Zwalm zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Beerlegem heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Beerlegem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Beerlegem. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beerlegem kent een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Beerlegem

De waterhardheid van het leidingwater in Beerlegem is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beerlegem-9630

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Beerlegem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Beerlegem.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €2175 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontkalkers starten bij €800, exclusief installatiekosten. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1725 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Beerlegem.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €150
Mechanische waterontharderBegint bij €670
Waterontharder (elektrisch)V.a €1040
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €85 p/jaar
InstallatiekostenC.a. €260
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Beerlegem?
De hardheid van het water in Beerlegem schatten we op 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is plus minus 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, betere smaak van water, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Beerlegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie