Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Roborst

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Roborst leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website lees je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Roborst.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een droge huid en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid RoborstHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3450 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Roborst

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel of te veel schoonmaken? Veel huishoudens kiezen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, heerlijk zachte kleding en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Zwalm werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Roborst gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Roborst?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Roborst. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en zijdezachte kleding. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Roborst heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Roborst

De waterhardheid van het water in Roborst is 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-roborst-9630

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2

Technische uitleg werking waterontkalker

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Durlem) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Roborst minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €850.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Roborst.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen bij €820, excl. installatie. Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1100 en €1800 inclusief inregelen. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Roborst.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderC.a. €770
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1140
Onthardingstabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenCirca €90 (jaarbasis)
MontagekostenV.a €275
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Roborst?
De hardheid van het water in Roborst is ongeveer 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen ligt rond de 14,53 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Roborst.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie