Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zottegem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zottegem resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten lees je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Zottegem.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, zacht en smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid ZottegemZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode9620
Gem. Gasverbruik M33.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5150 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Zottegem

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of kalkstrepen op ramen? Meer en meer huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, zachtere was en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Zottegem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zottegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zottegem?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zottegem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot langere levensduur van huishoudelijke apparaten en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zottegem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en textiel slijt minder snel.
 • Goed om te weten: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Zottegem

De waterhardheid van het leidingwater in Zottegem is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-zottegem-9620

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Culligan Medallist 910
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Judo Biosoft-C

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterverzachters (van merken zoals Galaxy) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zottegem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €860.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Zottegem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1775 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders zijn zo’n €730, exclusief installatiekosten. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €1975 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Zottegem.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel modellen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektronische waterontharderV.a €990
Zouttabletten€15 per 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €85 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Zottegem?
De hardheid van het leidingwater in Zottegem is doorgaans 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen is gemiddeld 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor lagere stookkosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigd apparaat is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zottegem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, fris kraanwater, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie