Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Paulatem

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Paulatem resulteert in kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je handige info over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Paulatem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals slecht functionerende apparaten en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €200 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid PaulatemZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Paulatem

Ben jij ook klaar met verstopte leidingen en aanslag op servies? Een groeiend aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Zwalm werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Paulatem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Paulatem?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Paulatem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Paulatem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit type water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Paulatem

De waterhardheid van het water in Paulatem bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-paulatem-9630

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Paulatem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en een groter risico op defecten. Beschikbaar vanaf €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Paulatem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Wij koppelen je aan experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €125 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in ontkalkers zijn zo’n €850 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2050 inclusief installatiewerk. In het volgende schema check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Paulatem.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €790
Waterontharder (elektrisch)Circa €1100
Zout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €140 per 12 maanden
PlaatsingBegint bij €160
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Paulatem?
De hardheid van het leidingwater in Paulatem is ongeveer 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. comfortabel douchen, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Paulatem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie