Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Lievens-Houtem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 8,96 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Sint-Lievens-Houtem heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke info over diverse types waterontharders: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 8,96 dH in Sint-Lievens-Houtem.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals huidirritaties en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-Lievens-HoutemHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4950 kWh
Gem. Waterhardheid8,96 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint-Lievens-Houtem

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of strepen op de ramen? Een groeiend aantal woningeigenaren nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid na bad of douche en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Sint-Lievens-Houtem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Lievens-Houtem gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sint-Lievens-Houtem?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Lievens-Houtem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Lievens-Houtem zit met een waterhardheid van 8,96. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Sint-Lievens-Houtem

De waterhardheid van het water in Sint-Lievens-Houtem bedraagt circa 8,96 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 8,96 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 25,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-sint-lievens-houtem-9520

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • 038waterontharder Compact 14
 • Calex Calex 15L
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Hydrotense StandAlone 18L

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Honeywell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Lievens-Houtem reduceer je de dH waarde van 8,96 naar een gezonde 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen 2 types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Lievens-Houtem.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1850 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders beginnen vanaf ongeveer €680, zonder installeren. Een geavanceerd apparaat varieert tussen ongeveer €1425 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Sint-Lievens-Houtem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en direct installateurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €670
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1000
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenV.a €160 per 12 maanden
InstallatieVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Sint-Lievens-Houtem?
De waterhardheid in Sint-Lievens-Houtem is doorgaans 8,96 dH. Het gemiddelde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Sint-Lievens-Houtem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie