Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herzele

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 15,68 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Herzele heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier bekijk je belangrijke informatie over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 15,68 dH in Herzele.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals bittere thee koffie en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De voordelen: efficiëntere verwarming, een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HerzeleFunctioneringKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gem. Gasverbruik M33.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5000 kWh
Gem. Waterhardheid15,68 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Herzele

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Herzele zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Herzele heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede ontharder.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herzele?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Herzele. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Herzele zit met een waterhardheid van 15,68. Dit staat voor Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Herzele

De waterhardheid van het drinkwater in Herzele is om en nabij de 15,68 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 15,68 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 44,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herzele-9550

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • 038waterontharder Compact 20
 • Calex Calex 22L
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • Hydrotense Seduction 16

Hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Herzele voer je de dH waarde terug van 15,68 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €810.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Herzele.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €830, excl. installatie. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €2150 incl. installatie. In de bijgaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterverzachter in Herzele.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel merken, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €55
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1090
Tabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €135 (jaarbasis)
InstallatieCirca €230
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Herzele?
De waterhardheid in Herzele komt uit op ong. 15,68 dH. De waarde in de provincie Oost Vlaanderen komt uit op ongeveer 14,53 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als lager energieverbruik en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan verminderde eczeem klachten, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Herzele.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie