Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hundelgem

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Hundelgem zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten bekijk je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Hundelgem.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid HundelgemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hundelgem

Ben jij ook klaar met geïrriteerde huid en/of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Zwalm kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Hundelgem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals HR-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Hundelgem?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Hundelgem. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor water met een lekkere smaak en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hundelgem heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Hundelgem

De waterhardheid van het leidingwater in Hundelgem is om en nabij de 19,60 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-hundelgem-9630

Veel gekozen merken

 • Euro Combi compact 25
 • Delta Escalda
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Waterluxe Duo 25
 • Lubron Easysoft 750 SXT2

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Hundelgem reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Hundelgem.

Jouw hele huis kalkvrij?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. In aanvulling op deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €1800 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Hundelgem.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en zonder kosten merken, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €135
Waterontharder (mechanisch)C.a. €770
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1190
Zout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €155 p/jaar
MontageVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Hundelgem?
De hardheid van het water in Hundelgem is ongeveer 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is ongeveer 14,53 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lagere energiekosten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hundelgem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie