Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Dikkele

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Dikkele maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je nuttige info info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Dikkele.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €235 per jaar.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid DikkeleHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Dikkele

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of bittere thee en koffie? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Zwalm vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Dikkele hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Dikkele?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Dikkele. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Dikkele heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Dikkele

De waterhardheid van het leidingwater in Dikkele bedraagt ongeveer 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-dikkele-9630

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Dikkele verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €350,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Dikkele.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €135 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €740, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €1875 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Dikkele.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en snel merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Mechanische waterontharderCirca €850
Waterontharder (elektronisch)V.a €1140
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudstarievenCirca €140 (jaarbasis)
MontageC.a. €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Dikkele?
De hardheid van het leidingwater in Dikkele is ongeveer 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Oost Vlaanderen ligt op 14,53 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Dikkele.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie