Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meilegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Meilegem maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Meilegem.
 • Dit kan zorgen voor onder andere irritaties aan de huid en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, betere smaak van water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MeilegemWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZwalm
Postcode9630
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Meilegem

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer huizenbezitters kiezen een professionele waterontkalker. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Zwalm opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Meilegem hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Meilegem?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Meilegem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Meilegem heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Meilegem

De waterhardheid van het leidingwater in Meilegem ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meilegem-9630

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Euro Combi compact 30
 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meilegem voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meilegem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met vakmannen voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €90 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1975 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €670 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1550 en €1775 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Meilegem.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en gratis monteurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektrische waterontharderBegint bij €1080
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €120 p/jaar
MontagekostenCirca €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Meilegem?
De hardheid in Meilegem ligt op 19,60 dH. De meting in de provincie Oost Vlaanderen is circa 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: gunstig energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Zoals geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Meilegem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie