Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ronse

Heb je last van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ronse maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je nuttige info info over verschillende soorten waterontharders: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 16,80 dH in Ronse.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als glascorrosie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lagere energierekening, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €275 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid RonseTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteRonse
Postcode9600
Gem. Gasverbruik M33.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5100 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ronse

Zit jij in de woning ook met situaties als een te hoge stroomrekening en apparatuur dat te snel stuk gaat? Veel huishoudens installeren een professionele waterontkalker. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Ronse zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Ronse wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ronse?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Ronse. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel en kleding die langer mooi blijven. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ronse ontvangt een waterhardheid van 16,80. Samengevat: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en textiel slijt minder snel.
 • Uit de test: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Ronse

De waterhardheid van het leidingwater in Ronse is 16,80 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ronse-9600

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Culligan Global Cabinet
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Hydrotense HighFlow EL-18

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ronse verlaag je de dH waarde van 16,80 naar een zachte 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €975.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Ronse.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot ruim €1675 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €710, excl. installatie. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2200 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Ronse.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig en gratis vakmannen, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Zouttabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenV.a €90 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Ronse?
De hardheid in Ronse ligt rond de 16,80 dH. De referentiewaarde in de provincie Oost Vlaanderen schatten we op 14,53 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kleding die langer mooi blijft en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ronse.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie